banner43

“Mücevher-h-at-3 Medeniyetler-İnançlar-Sentez” sergisi sanatseverlerle buluştu

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ ABDULLAH ÇİFTÇİ, “MÜCEVHER-H-AT-3 MEDENİYETLER-İNANÇLAR-SENTEZ” KARMA RESİM SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI.

“Mücevher-h-at-3 Medeniyetler-İnançlar-Sentez” sergisi sanatseverlerle buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Mücevher-h-at-3 Medeniyetler-İnançlar-Sentez” karma resim sergisinin açılışını yaptı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Sezonu çerçevesinde Kültür ve Kongre Merkezi’nde sanatkar Yedullah Önal’ın “Mücevher-h-at-3 Medeniyetler-İnançlar-Sentez” karma resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatçı Önal, resim ve gravür gibi sanatlardan yararlanarak İslam medeniyetlerine ait olan hat çalışmaları başka bir boyuta taşıdığı eserleri sergiledi.

Aşksız Arami, Işıksız Laila ve Meryem’e Çöl Şiirleri kitaplarını sanatseverler için imzalayan Önal, tüm Diyarbakırlıları bu sergiye beklediklerini kaydetti.

Sergi açılışına Genel Sekreter Çiftçi, Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mesut Tanrıkulu ve sanatseverler katıldı.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda 34 eserin yer aldığı sergi, 21 Ağustos’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61