banner43

Diyarbakır’da “Sema Ayini Şerif-i” düzenlendi

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİYLE ÖLÜMÜNÜN 750'NCİ YILI OLAN 2023 YILININ MEVLÂNA YILI OLARAK İLAN EDİLMESİ DOLAYISIYLA “HZ. MEVLANA’YI ANMA GECESİ” DÜZENLEDİ.

Diyarbakır’da “Sema Ayini Şerif-i” düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ölümünün 750’nci yılı olan 2023 yılının Mevlâna Yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla “Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi” düzenledi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi semazen ekibi tarafından “Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerif-i” icra edildi.

Sema Ayini Şerif-i’in ardından Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas, anma gecesine özel kum sanatı gösterisi gerçekleştirdi.

Semazen başı Muhammed Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2023 yılının Mevlana Yılı ilan edildiğini hatırlattı.

Diyarbakırlıların programa gösterdiği ilgiye teşekkür eden Şahin, şöyle konuştu:

“Hz Mevlana’nın 750. vuslat yıldönümünde bugün Diyarbakır’dayız. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği neticesinde Hz. Mevlana’yı anma gecesi düzenledik. Bu çerçevesinde Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerif-i icra ettik. Hz Mevlana’yı minnetle rahmetle anıyoruz.”

Anma programına katılan izleyicilerden Fatime Erol ise etkinliği çok beğendiğini ifade ederek, Diyarbakır ve Konya büyükşehir belediyelerine teşekkür etti.

Erol, bu tarz etkinliklerin devam etmesini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61