banner43

Vizyon Havacılık'ta yeni bir dönem başlıyor.

Vizyon Havacılık'ta yeni bir dönem başlıyor. Emekli Tuğgeneral TÜRKKUŞU ve Gökçen Havacılık eski Genel Müdürü Necdet Şendil  25.05.2023 tarihinde Vizyon Havacılık Genel Müdürü aynı zamanda VAFA Sorumlu Müdürü olarak atanmıştır.

Vizyon Havacılık'ta yeni bir dönem başlıyor.

Vizyon Havacılık'ta yeni bir dönem başlıyor.

Emekli Tuğgeneral TÜRKKUŞU ve Gökçen Havacılık eski Genel Müdürü Necdet Şendil  25.05.2023 tarihinde Vizyon Havacılık Genel Müdürü aynı zamanda VAFA Sorumlu Müdürü olarak atanmıştır.

Yaşanan pandemi süreci özellikle havacılık sektörü üzerindeki ağır tahribata neden olmuş ancak Vizyon Havacılık gurur verici başarılara imza atarak sektöre öncülük etmiştir. 2014 yılında kurulan  Vizyon Havacılık Esenboğa havalimanında bulunan 2500 metrekare hangarında hava aracı bakım faaliyetlerini yürütmekle birlikte Business Jetler içinde özel Hava Taksi Taşımacılığı (AOC-Air Operation Certificate) ve hangarlama hizmeti sunmaktadır.

VAFA (Vizyon Aviation Flight Academy) sıfırdan başlayıp Hava yolu pilotluğuna kadar olan süreçte SHGM tarafından tam yetkilendirilmiş bir Eğitim organizasyonudur. VAFA markası altında 125 aşkın öğrencinin Uçuş Eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Türkiye’nin en genç filosuna sahip olan VAFA uçuş okulu 2015 Model Cessna 172S Skyhawk uçaklar ile eğitim verilmektedir. Ayrıca eğitimin bir modülü olan CPL(Commercial  Pilot Lisance) aşamasında  eğitim faaliyetleri 2016 model Piper Arrow PA-28R uçağı ile ve ME(Multi Engine) safhasında ise 2015 model Piper Seminole PA-44  uçakları ile eğitimler verilmektedir. 2020 model Alsim ALX similatörü eğitimin bir modülü olan IR( Aletli Uçuş Yetkisi) eğitiminde kullanılmaktadır.

PICCLUB markası altında Eğitimin bir modülü olan PIC(Pilot in Command-Sorumlu Pilot) uçuş faaliyetlerini 2020 ve 2021 model Tecnam 2008 JC uçakları ile Esenboğa Havalimanında gerçekleştirmektedir.

VAFA,  mezun olmuş ve  hava yolu mülakatlarında başarı göstermiş çok sayıda pilotu ile havacılık sektörüne imza atmaktadır. Dünya gençlerinin de ilgisini çekmeyi başarmış ve pek çok ülkeden gelen öğrenciyi de gökyüzüyle buluşturmaktadır.

Hayalleri göklerde olan gençlere ve genç kalanlara ulaşmak ve rehberlik etmek için 2-4 Haziran tarihinde İFTE Uluslararası Havacılık ve Eğitim Fuarında (Atatürk Havaalanın’da) yerini alacaktır.

Vizyon Havacılık ülkesine ve gençlere değer katma hedefiyle çıktığı yolda emin adımlarla ilerlemektedir.

(Burda Haber)

Cansu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61