banner43

Eski çırçır fabrikası sanat merkezi oldu

ADANA’NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINI SAHİP ÇIKAN AKİF KEMAL AKAY BAŞKANLIĞINDAKİ SEYHAN BELEDİYESİ’NİN, ESKİ ÇIRÇIR FABRİKASI’NI SEYHAN SANAT MERKEZİ’NE DÖNÜŞTÜRME ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR. EYLÜL AYINDA TAMAMLANMASI PLANLANAN RESTORASYON VE YENİLEME ÇALIŞMALARININ ARDINDAN ADANA, FARKLI SANAT ETKİNLİKLERİNİN AYNI ANDA YAPILABİLDİĞİ BİR MERKEZE KAVUŞACAK

Eski çırçır fabrikası sanat merkezi oldu

Adana’nın tarihi ve kültürel mirasını sahip çıkan Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi’nin, eski Çırçır Fabrikası’nı Seyhan Sanat Merkezi’ne dönüştürme çalışmaları hızla sürüyor. Eylül ayında tamamlanması planlanan restorasyon ve yenileme çalışmalarının ardından Adana, farklı sanat etkinliklerinin aynı anda yapılabildiği bir merkeze kavuşacak.

1950’li yıllarda inşa edilen ve uzun yıllar boyunca kent ekonomisine katkıda bulunduktan sonra faaliyetleri durduğu için atıl hale gelen çırçır fabrikası Seyhan Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Başkan Akif Kemal Akay’ın kültür ve sanat kenti Seyhan hedefi doğrultusunda “Seyhan Sanat Merkezi”ne dönüştürülmek üzere 29 Aralık’ta temeli atılan çırçır fabrikasında sona doğru yaklaşıldı. Eylül ayında tamamlanıp hizmete açılması planlanan Seyhan Sanat Merkezi, kentin büyük bir eksikliğini tamamlayacak.

İki ayrı yapıdan oluşan Sanat Merkezi’nde taş bina içerisinde konser salonu, defile, sergi ve benzeri amaçlarla kullanılacak çok amaçlı bir salon, diğer bina ise 7 farklı atölyeyi barındıran bir yapı olarak sanatseverlere hizmet verecek.

Merkezin açık alanı da başta yazlık sinema gösterimleri olmak üzere farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Seyhan Sanat Merkezi, kentin sanat ve kültür ihtiyacını karşılayacak kapasitesiyle Adana’nın gözbebeği olacağını dile getiren Akay, “25 Milyonluk yatırımla Adana’ya yakışan bir sanat merkezini kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki ay açılışını gerçekleştirmeyi planladığımız Seyhan Sanat Merkezi, Adana’da kültür sanat etkinliklerinin kalbinin attığı bir merkez haline gelecek. Adana’mıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61