banner43

Su tüketim miktarı geçen seneye göre 25 bin ton arttı

ADANA SU VE KANALİZASYON İDARESİ (ASKİ), SON YILLARIN EN SICAK VE KURAK GÜNLERİ YAŞANIRKEN, SUYUN ETKİN VE TASARRUFLU KULLANILMASI KONUSUNDA VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU.

Su tüketim miktarı geçen seneye göre 25 bin ton arttı

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), son yılların en sıcak ve kurak günleri yaşanırken, suyun etkin ve tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

ASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı İçme Suyu Arıtma Şube Müdürlüğü’nden alınan verilere göre bu yılın yaz aylarında gerçekleşen su tüketim miktarı, geçtiğimiz yıla kıyasla günlük 25 bin ton artış gösterdi. Hava sıcaklıklarının olağanüstü artış gösterilmesiyle birlikte su tüketim miktarı bazı günlerde 500 bin tonu aşmaya başladı.

Suyu etkin ve verimli kullanalım

Konuya ilişkin ASKİ tarafından yapılan açıklamada, yakın gelecekte yaşanabilecek su sıkıntısına dair su kullanımı noktasında akıllı davranılması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’Artan su ihtiyacına rağmen kaynakların aynı oranda çoğaltılamaması insanlığın gelecekte yaşayacağı en önemli sorunlardan biri haline gelecek. Adana, su kaynakları bakımından ‘şimdilik’ yeterli bir bölge olmasına rağmen, küresel ısınma, kuraklık ve suyun akılsızca kullanımıyla birlikte su sorunu yaşayacaktır. Evimizde, iş yerimizde, günlük yaşantımızda alacağımız küçük önlemlerle dahi çevremize ve gelecek nesillere büyük bir katkı sağlamaktayız. Su tasarrufu sadece kişisel değil, ülke ve dünya çapında önemli bir önlem, büyük bir adımdır. Lütfen suyumuzu boşa harcamayalım, etkin ve verimli kullanalım. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkalım.’’

ASKİ, dünya standartlarında içme suyu sağlıyor

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli su temin ediyor. Tam otomasyon ile işletilen arıtma tesisinden çıkan ve musluklardan akan sudan günlük numuneler alınıyor ve su kalite parametre analizleri ile değerlendirmeler yapılıyor. Vatandaşlara iletilen suyun ulusal ve uluslararası standartları sağlaması noktasında gerekli tüm analiz ve ölçüm çalışmaları prosedüre uygun şekilde titizlikle gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61