Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
03 Temmuz 2025
weather
15°
Burda Haber Videolar Dünya Rusya’dan Ukrayna’nın asker alım ofisine saldırı: 2 ölü

Rusya’dan Ukrayna’nın asker alım ofisine saldırı: 2 ölü

Rusya'nın Ukrayna'nın Poltava şehrindeki asker alım ofisine İHA saldırısı sonucu 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.Poltova Valisi açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Rusya, Poltava'da İHA Saldırısı Düzenledi

Rusya'nın Ukrayna'nın Poltava şehrinde bulunan bir asker alım ofisine düzenlediği insansız hava araçları (İHA) saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı.

Vali ve Silahlı Kuvvetler Açıkladı

Poltava Valisi Vladimir Kohut ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, şehirdeki asker alım ofisinin ve civardaki sivil yerleşim yerinin İHA saldırısına maruz kaldığını belirtti. Kohut, saldırı sonrası çıkan yangın ve oluşan hasar hakkında bilgi verirken, 2 kişinin öldüğünü ve 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kohut'tan Açıklama

Vali Kohut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırı sonucunda çıkan yangın ve sivil altyapıya verilen zararı paylaştı. Acil müdahale ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, halkı hava saldırısı esnasında sığınaklarda kalmaya çağırdı.

Poltava Yetkililerinden Uyarı

Poltava Başkan Yardımcısı Kateryna Yamshchykova, olay yerine tüm ilgili birimlerin sevk edildiğini ve resmi açıklamalar yapılana kadar saldırıya dair bilgi paylaşımı yapmamaları konusunda halkı uyardı. Yamshchykova, olayın detaylarının belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *