banner43

İncir bahçelerinde erken meyve dökülmelerine karşı üreticiler bilgilendirildi

İNCİR BAHÇELERİNDE ERKEN MEYVE DÖKÜLMELERİNE KARŞI ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

İncir bahçelerinde erken meyve dökülmelerine karşı üreticiler bilgilendirildi

Aydın’da incir bahçelerinde görülen meyve dökülmeleri ile ilgili üreticiler zararlılarla mücadele konusunda bilgilendirildi.

Aydın’da 378 bin 950 dekar alanda üretimi yapılan incir meyvesinde kalitenin korunması için Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de çalışmalarını sürdürüyor.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İncir bahçelerimizde son günlerde görülen olgunlaşma öncesi meyve dökülmelerinin neden kaynaklandığını bulmak için İl Müdürlüğümüzce arazi çalışmaları yapılmıştır. Konunun yerinde incelenmesi ve araştırılması amacı ile Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü konu uzmanları ile İl ve İlçe Müdürlüklerinin konu sorumlularının birlikte yaptıkları çalışmalarda, laboratuvarda incelenmek üzere incir bahçelerinden meyve numuneleri alınmıştır. Gerek makroskobik olarak yapılan gözlemler gerekse yapılan labaratuvar çalışmaları sonucunda, olgunlaşmadan önce görülen erken meyve dökülmelerinin Lonchia spp.’ (Silba adipata Diptera: Lonchaeidae) Siyah İncir Sineği olabileceğinden, zararlının mücadelesine yönelik geçici tavsiye önerisi alınmıştır ve üreticilerimizle paylaşılmıştır” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61