banner43

50 bin misafir ağırladılar

YOZGAT'TAKİ MAHALLE KONAKLARINDA 50 BİN MİSAFİR AĞIRLADILAR

50 bin misafir ağırladılar

Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen "Her Mahalleye Bir Konak" projesi çerçevesinde inşa edilen mahalle konakları, farklı etkinliklerle şimdiye kadar 50 binden fazla misafiri ağırladı.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle Yozgat’ın tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanan mahalle konaklarında, gelenek ve tarihi kültürün yaşatıldığını belirtti. Başkan Köse, yaptığı açıklamada, "Mahalle konaklarında hemşehrilerimiz dini programların yanı sıra özel günlerini ve etkinliklerini yapıyorlar. Konaklarımız açıldığı günden bu zamana kadar geçen sürede 453 farklı etkinlikle 50 binden fazla misafiri ağırladı. Konaklarımızda taziye, Mevlid vefat, yeni doğan bebek, aileler arasında söz ve kına, şiir etkinliği, söyleşi programlarının yanı sıra İl Müftülüğümüz ve Derneklerimiz tarafından her gün düzenlenen dini söyleşi ve sohbetler, çocuklara etkinlik programları, mahalle toplantıları birçok programa ev sahipliği yapıyor" dedi.

Yozgat’ın imarı ve ihyası için yapılan çalışmalarda, Yozgatlıların beklenti, ihtiyaç ve isteklerinin göz önünde bulundurularak projelerin şekillendiğini vurgulayan Başkan Köse, "Mahalle konaklarımız, hemşehrilerimize özel günlerinde hizmet sunmanın yanı sıra, memnuniyetlerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Yozgat için projeler üretiyor, aşkla ve özveriyle çalışıyoruz. Yapımı tamamlanan ve hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz Fatih Mahallesi, Eskipazar Mahallesi, Tuzkaya Mahallesi mahalle konaklarımızın yanı sıra Yukarı Nohutlu Mahalle Konağı, Bahçeşehir Mahalle Konağı, Mehmet Hulusi Efendi Mahalle Konağı ve Erdoğan Akdağ Mahalle Konağımızın da yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete açacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Köse, Mahalle konakları projesinin, Yozgat’ın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunurken, tarihi mirasın da gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı amaçladığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61