Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
29 Haziran 2025
weather
20°
Burda Haber Videolar Dünya Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırdı:3 kişi öldü

Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler Filistinlilere saldırdı:3 kişi öldü

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılar sonucunda 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İsrailli Yerleşimcilerin Filistinlilere Saldırısı Sonucu 3 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırısı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Yahudi Yerleşimcilerin Kafr Malik Kasabasına Saldırısı

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. Yahudi yerleşimcilerin Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Kafr Malik kasabasına düzenlediği saldırıda, 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Yerel Kaynakların Aktardıkları

Yerel kaynaklar, çok sayıda İsrailli yerleşimcinin kasabaya saldırdığını, araçları ve evleri ateşe verdiklerini ifade ederek, İsrail askerlerinin yerleşimcilere koruma sağladığını ve gerçek mermilerle ateş açtığını aktardı.

İsrail Ordusunun Aldığı Önlemler

İsrail ordusu, çıkan olaylarda 5 İsrailli yerleşimciyi gözaltına alarak polise teslim etti.

İsrail'in Yasa Dışı Yerleşim Yerleri Politikası

İsrail, bugüne kadar işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait özel arazilere yaklaşık 500 bin Yahudi yerleşimciye ev sahipliği yapan 100’den fazla yasadışı yerleşim yeri inşa etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *