banner43

KÜN’de büyük usta ‘Aşık Veysel’ anıldı

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİNDE 3. ÂŞIK SANATI SEMPOZYUMU ÇERÇEVESİNDE BÜYÜK USTA ÂŞIK VEYSEL ANILDI.

KÜN’de büyük usta ‘Aşık Veysel’ anıldı

Kapadokya Üniversitesinde 3. Âşık Sanatı Sempozyumu çerçevesinde büyük usta Âşık Veysel anıldı.

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ev sahipliğinde, Âşık Veysel’in kültür mirasını ve âşık sanatını değerlendirmek amacıyla Âşık Sanatı Sempozyumunun bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

Prof. Dr. Ömür Ceylan, Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu ve Prof. Dr. Feyzan Göher Balçın’ın açılış konuşmalarını yaptığı sempozyuma; KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, KÜN Rektör Yardımcısı İlhan Öztürk, KÜN Genel Koordinatörü Doç. Dr. Halil İbrahim Ünser, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda, UNESCO tarafından ölümünün 50. Senei devriyesi 2023 yılı anma ve kutlama yıl dönümleri programına alınan büyük usta Âşık Veysel ve âşık sanatı hakkında bildiriler sunuldu.

KÜN Mustafapaşa Yerleşkesi Medrese Binası’nda yüz yüze ve çevrim içi olarak yapılan sempozyumda, âşık sanatı ve Âşık Veysel üzerine çalışan araştırmacılar bir araya geldi.

Yedi oturumdan oluşan sempozyumda, “Âşık Veysel ve Müzik”, “Âşık Veysel Şiiri”, “Âşık Veysel’in Kültüre Etkileri”, “Âşık Veysel’e Güncel Yaklaşımlar” ve “Âşıklık Geleneği” oturumlarında âşık sanatı ve Âşık Veysel’in külliyatı çok yönlü bir bakış açısıyla ele alındı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile devam ettirilen “Kapadokya Üniversitesi Âşık Sanatı: 2023 Âşık Veysel Yılı Projesi”nin akademik ayağı olarak düzenlenen sempozyumda, başta âşık sanatı olmak üzere Âşık Veysel’in kültür mirasını gençlere tanıtmak ve âşıklık geleneğinin yaşamasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan video klipler de katılımcıların beğenisine sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61