banner43

Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezleri yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BÜNYESİNDE HİZMET VEREN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZLERİ YENİ DÖNEME HAZIR.

Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezleri yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezleri yeni döneme hazır.

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde, bir önceki yılın değerlendirildiği ve yeni eğitim-öğretim yılının planlandığı değerlendirme toplantısında, kurs merkezlerinin sorumluları ve rehberlik öğretmenlerinin katılımıyla hem derslerin başlayacağı tarih, hem de yıl boyunca öğrenciler için yapılacak sosyal etkinlikler planlandı. Yapılan toplantıda geçtiğimiz eğitim yılının istatistiki verileri de paylaşılarak, yapılan sosyal etkinliklerin öğrenci üzerindeki olumlu etkileri konuşuldu. Yeni eğitim-öğretim yılının hedeflerinin de konuşulduğu toplantıda, sosyal etkinliklerin ve veli ziyaretlerinin öğrenci başarısı üzerindeki etkisine değinildi.

2022 yılında yapılan YKS’de ilk 5 bine Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerinde hazırlanan öğrencilerden 17’si girerken, 2023 yılında bu sayı 23’e çıktı. 2022 yılında yapılan YKS’de ilk 10 binde 32 öğrenci yer alırken, 2023 yılında bu sayı 44 oldu. 2022 yılında yapılan YKS’de ilk 50 bine giren öğrenci sayısı ise 151 iken, 2023 yılında sayının 218’e yükseldiği belirtildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteğin ve emeğin karşılığını, öğrencilerin elde ettiği başarılarla ve güzel sonuçlarla aldıklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Geçen yıl LGS’de 44 öğrencimize fen lisesini kazandırmıştık. Bu yıl bu sayıyı 134’e yükselterek, başarımızı daha ileriye götürdük. Aynı şekilde YKS’de geçen yıl ilk 50 bin de 151 öğrencimiz varken, bu yıl sayıyı 218’e çıkardık. Bundan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

“YKS dersleri 21 Ağustos’ta, LGS dersleri 4 Eylül’de başlayacak”

Tüm kurs sorumluları ve rehber öğretmenlerle birlikte yeni eğitim ve öğretim yılını planladıklarını kaydeden Karakuş, önümüzdeki 1 yıl boyunca neler yapacakları konusunda konuştuklarını belirterek, “Her ay hangi etkinliği, ne zaman yapacağımızı konuştuk. Çünkü başarının plansız gelmeyeceğini biliyoruz. Bizler hazır bir şekilde 21 Ağustos’ta YKS öğrencilerimizi derslerine başlatıyoruz. LGS kurs merkezlerimizde de öğrencilerimizin dersleri 4 Eylül’de başlayacak. Bunun planını yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl da hem öğrencilerimizin, hem de velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61