banner43

Hafızlık öğrencileri bölge birinciliği için yarıştı

HAKKARİ'DE HAFIZLIK EĞİTİMİ VEREN KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM GÖREN ERKEK VE KIZ ÖĞRENCİLER ARASI KUR’AN-I KERİMİ YÜZÜNDEN OKUMA BÖLGE FİNALİ YAPILDI

Hafızlık öğrencileri bölge birinciliği için yarıştı

Hakkari’de hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında eğitim gören erkek ve kız öğrenciler arası Kur’an-ı Kerimi yüzünden okuma bölge finali yapıldı.

Merkez Ulu Cami’inde yapılan yarışmada erkekler kategorisinde beş, kızlar kategorisinde ise dört hafızlık öğrencisi Kur’an-ı Kerimi yüzünden okumada bölge birincisi olmak için ter döktü. Yarışmaya geçmeden önce kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Hakkari İl Müftülüğü olarak hafızlık kurslarında eğitim-öğretim gören öğrenciler arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerimi yüzünden okuma bölge finaline ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek Hakkari ilinden ve gerekse diğer illerden yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize başarılar diler, müsabakanın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim” dedi.

Akabinde söz alan komisyon başkanı ve Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çakmaktaş, “Katılımcıların tamamının kazandığı, kaybedeninin olmadığı bir yarışma yaşıyoruz. Kurallar gereği yarışma sonunda oluşacak sıranın çok da önem değil. Yarışmaya katılma cesaretini göstererek kendi ilinin birincisi olmakla katılımcıların tamamı bölge birinciliğini de hak etmiş durumdadır. Ancak bölgemizi Türkiye finalinde temsil edecek erkek ve kız öğrencilerimizi bugün belirlemek zorundayız. Öğrencilerimizin hafızlıklarını tamamlamalarını, hafız kalmalarını ve hafız olarak ahirete irtihal etmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Komisyon Başkanı Fatih Çatmaktaş tarafından yarışmanın kural ve esasları hatırlatıldı. Kendisi tarafından okunan Aşr-ı şeriften sonra önce erkekler akabinde kızlar kategorileri ile yarışmalara geçildi.

Yarışmalar sonunda erkekler kategorisinde; Malatya ilinden yarışmaya katılan Mahmut Efe Candaş, kızlar kategorisinde ise Diyarbakır ilinden yarışmaya katılan Sedef Topdemir bölge birincisi seçilerek Türkiye finalinde bölgemizi temsil etmeye hak kazandılar. Yarışmaya katılan bütün öğrencilere tablet ve diğer hediyelerin takdim edilmesinden sonra program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61