Meyve Üreticileri ve Soğuk Hava Deposu Sahiplerine Yönelik Operasyon
Isparta'da meyve üreticileri ve soğuk hava deposu sahiplerini hedef alarak haksız kazanç sağladıkları belirlenen 19 şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Şüpheliler arasında yapılan incelemeler sonucunda hesaplarında toplam 180 milyon TL işlem hacmi tespit edildi.
Operasyon Detayları
İl Jandarma Komutanlığı'nın organize suçlar, dolandırıcılık ve mali suçlarla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar neticesinde, meyve üreticileri ve soğuk hava deposu sahiplerini hileli yöntemlerle dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 19 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Gelendost, Yalvaç, Eğirdir, Aksaray ve Afyonkarahisar'da ikamet eden şüpheliler tespit edildi ve Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde adli işlem başlatıldı.
Banka Hesapları ve MASAK Verileri İncelendi
Şüphelilere ait banka hesapları ve MASAK verileri detaylı bir şekilde incelendiğinde, 2025 yılına kadar toplam 180 milyon TL işlem hacmi olduğu belirlendi. 15-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla birlikte 19 şüpheli gözaltına alındı ve suçta kullanıldığı değerlendirilen materyallere el konuldu. Soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.