İstanbul’da Başörtülü Üniversite Öğrencisi Diş Hekimliği Stajında Hakarete Uğradı
İstanbul’da bir üniversitede diş hekimliği öğrencisi olan 22 yaşındaki İclal Özbey, staj eğitimi sırasında sorumlu hocası tarafından hakarete maruz kaldı. Hocası tarafından yapılan aşağılayıcı ve nefret dolu söylemler nedeniyle Özbey çeşitli mecralarda şikayetlerde bulundu. Hocasının eğitimden men cezası aldığı öğrenildi.
Hocasının Aşağılayıcı Sözleriyle Karşılaşan Öğrenci Okul Yönetimine Şikayette Bulundu
Staj eğitimi başladığı anda hocasının aşağılayıcı ve hakaret dolu sözlerine maruz kalan İclal Özbey, durumu okul yöneticileriyle paylaştı. Hocasının kendisini dış görünüşüyle yargıladığını ve hekimlik kimliğini inkar ettiğini belirtti. Okul yönetiminin talihsiz bir söylem olarak nitelendirdiği olay sonrasında Özbey çeşitli platformlarda tepkisini dile getirdi.
Özbey: "Hekim Kimliğimle Değil Dış Görünüşümle Yargılanmam Zoruma Gitti"
Yaşadığı olay sonrasında duygularını paylaşan İclal Özbey, hekimlik kimliğiyle değil dış görünüşüyle yargılanmasının zoruna gittiğini ifade etti. Özbey, hocasının kendisine yönelik aşağılayıcı sözlerine karşı çıkamadığını ve okul yönetimiyle iletişime geçtiğini belirtti. Hocasının aldığı eğitimden men cezasıyla sonuçlanan süreci takip edeceğini dile getirdi.
İstanbul’da diş hekimliği stajı yapan başörtülü bir öğrenci, hocasından hakarete uğradı. Öğrencinin dış görünüşüyle aşağılanması sonucu okul yönetimine şikayette bulundu ve hocası eğitimden men cezası aldı.