banner43

30'dan fazla ülke çelik testi için Türkiye'ye geliyor

Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, "Son 2 yılda 30'dan fazla ülkeden çok sayıda çelik üreticisinin testleri buraya geldi." ifadelerini kullandı.

Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, son 2 yılda 30'dan fazla ülkeden çok sayıda çelik üreticisinin testler için Türkiye'ye geldiğini ifade ederken, önümüzdeki dönemde de bu ilginin sürmesini beklediklerini ifade etti.

Üniversite Sanayi ve İş Birliği Programı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından kurulan MATİL ile Marmara Üniversitesi ÜÜrün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER) yöneticileri ve sanayi sektöründen çok sayıda üst düzey temsilcinin katılımıyla MATİL'in İstanbul'da bulunan merkezinde gerçekleştirildi.


"GENÇLER İÇİN İLK ADIMI ATTIK"


Programda konuşan MATİL Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, MATİL'in test, Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme ve danışmanlık, sektörel ve teknik eğitim, akradite laboratuvar hizmetleri ve ürün uygunluk konularında sektöre hizmet vermek üzere kurulduğunu belirterek yerli ve milli üretime teknolojik destek sağladıklarını ve önemli testler yaptıklarını belirtti.

Tecdelioğlu, "İki yıl öncesine kadar Türkiye'deki çelik üreticilerinin ürünleri akredite testler için yurt dışına gönderilirken artık çok daha uygun ve donanımlı şekilde Türkiye'de yapılabiliyor. Ayrıca son 2 yılda 30'dan fazla ülkeden çok sayıda çelik üreticisinin testleri buraya geldi. MATİL'e yurt dışından ilginin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz. Bu işleyişimizin yanına bir yandan da sektörümüzün geleceği olan gençlerimizi katmak istiyoruz. Bunun için de ilk adımı Üniversite Sanayi ve İş Birliği Programı gerçekleştirerek attık. Gerçekleştirdiğimiz programla sektörümüzü daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com

(Burda Haber)

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 18:08

UPMEDYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61