banner43

Düzce’de çevreyi kirletenlere müsamaha yok

DÜZCE BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA TÜM KURUMLARIN ORTAK KATILIMIYLA KENT MERKEZİNDE DENETİM ÇALIŞMASI YAPILDI. MUHTELİF MAHALLELERDE İNCELEME YAPAN EKİPLER USULSÜZ, BELGESİZ VE ÇEVREYİ KİRLETECEK ŞEKİLDE ATIK TOPLAYAN ŞAHISLARA UYARIDA BULUNDU.

Düzce’de çevreyi kirletenlere müsamaha yok

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koordinasyonunda tüm kurumların ortak katılımıyla kent merkezinde denetim çalışması yapıldı. Muhtelif mahallelerde inceleme yapan ekipler usulsüz, belgesiz ve çevreyi kirletecek şekilde atık toplayan şahıslara uyarıda bulundu.

Düzce Belediyesi sorumluluğu altındaki alanlarda tertip ve düzenin sağlanması ile denetim çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Zabıta Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan denetimlerde belirli mahallelerde belgesi olmadan, usulsüz ve düzensiz bir şekilde, çevreyi kirleterek atık toplayan şahıslar incelendi. Özellikle yol işgallerinin yapıldığı tespit edilen denetimlerde kural dışı davrananlara uyarıda bulunuldu ve mevcut kirliliğin bertaraf edilmesi için süre tanındı.

Valilik, emniyet ve belediyeden ortak çalışma

Denetimlerde Zabıta Müdürlüğü’nden çok sayıda Zabıta Memuru yer alırken İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü’nden polis ekipleri de yer aldı. Kurallara uymayan 7 şahsa yol işgali ve çevre kirliliğine neden olacak şekilde atık depolamaktan uyarı yapılırken temizlenmesi için süre de tanındı. Sürecin devamı hakkında yapılan açıklamada belirlenen sürede olumsuz durumların giderilmemesi halinde ilgili şahıslara Kabahatler Kanunu dahilinde cezai yaptırım uygulanması için Belediye Encümenine havale edileceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61