Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
13 Ekim 2025
weather
7°
Burda Haber Dünya Suriye ile SDG arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 3’e yükseldi.

Suriye ile SDG arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 3’e yükseldi.

Suriye'nin Halep kentinde PKK/YPG ile Suriye ordusu arasında çıkan çatışmalarda 1 asker ve 3 sivil hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çatışmalar Halep'te Şiddetlendi

Suriye'nin Halep kentinde, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye kolu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çıkan olaylarda 1'i asker 3 kişi yaşamını yitirirken, 3'ü asker 28 kişi ise yaralandı.

SDG Keskin Nişancıları Sivilleri Hedef Aldı

Suriye basınında çıkan haberlere göre, SDG'ye bağlı keskin nişancılar Halep'in Eşrefiye ve Şeyh Maksut mahallelerinde binaların çatılarına konuşlanarak çevredeki sivil yerleşimleri hedef aldı. SDG ayrıca Meydan ve Bustan el-Başa mahallelerine havan topları ve ağır makineli tüfeklerle saldırılar düzenledi.

Yaralılar Razi Hastanesi'ne Kaldırıldı

Çatışmalar sonucunda yaralanan sivillerin büyük çoğunluğu Razi Hastanesi'ne kaldırıldı. Eşrefiye ve Şeyh Maksut mahallelerinde ateşkes anlaşmasına varıldığı duyuruldu ancak güvenlik endişeleri sebebiyle Halep'te yarın resmi tatil ilan edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *