banner43

Çanakkale’de sirke sineği zararlısıyla tuzakla mücadele

ÇANAKKALE'NİN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ AÇISINDAN POTANSİYELİ YÜKSEK YENİCE İLÇESİNE BAĞLI REŞADİYE KÖYÜ'NDE ÇANAKKALE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “KANADI NOKTALI SİRKE SİNEĞİNE KARŞI BİYOTEKNİK MÜCADELE" KONULU EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Çanakkale’de sirke sineği zararlısıyla tuzakla mücadele

Çanakkale’nin çilek yetiştiriciliği açısından potansiyeli yüksek Yenice ilçesine bağlı Reşadiye Köyü’nde Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Kanadı Noktalı Sirke Sineğine karşı biyoteknik mücadele" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Caner Çelik, İl ve İlçe Müdürlüğünden teknik personel ile çok sayıda çilek üreticisi katıldı.

Toplantıda konuşan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, meyve üretiminde üreticinin başını ağrıtan zararlılardan biri olan Kanadı noktalı sirke sineği ile mücadelenin zorunlu olduğunu belirtti. Özellikle organik tarım yapılan alanlarda uygulamanın şart olduğu sirkeli tuzaklar ile yapılacak olan biyoteknik mücadeleden bahseden Karadağ, tmücadele yapılmasının önemini vurguladı. Karadağ, 2023 yılının bol, bereketli bir yıl olarak geçmesi temennilerinde bulundu. Ardından katılımcılara Ziraat Mühendisleri Dr. Figen Efil ve Dr. Berrin Alaca tarafından "Kanadı Noktalı Sirke Sineği" zararlısının biyolojisi ve tuzaklı mücadele konusunda uygulamalı eğitim verildi. Toplantı, Uludağ İhracatçılar Birliğinin tarafından temin edilen yaklaşık bin adet Kanadı Noktalı Sirke Sineği tuzaklarının ve zararlıyı cezbetmek için kullanılan sirkelerin üreticilere dağıtılması ve bahçede tuzakların uygulamalı olarak asılmasının gösterimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61