banner43

Başkan Erdoğan: Bu tescil, sadece bir lezzeti değil, geçmişimizin izlerini ve emeğini de koruma altına alıyor

ÇANAKKALE'NİN BİGA İLÇESİNİN BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT ERDOĞAN, IŞIKELİ NOHUT KAHVESİ'NİN COĞRAFİ İŞARET ALMASIYLA İLGİLİ, "TARİHİMİZİN DERİNLİKLERİNE UZANAN BİR LEZZET, IŞIKELİ NOHUT KAHVESİ, ARTIK RESMİ OLARAK COĞRAFİ İŞARET VE GELENEKSEL ÜRÜN ADI KORUMASI ALTINDA! BU TESCİL, SADECE BİR LEZZETİ DEĞİL, GEÇMİŞİMİZİN İZLERİNİ VE EMEĞİNİ DE KORUMA ALTINA ALIYOR" DEDİ. BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI YILLARINDA YAŞANAN KITLIKTAN DOĞAN LEZZET

Başkan Erdoğan: Bu tescil, sadece bir lezzeti değil, geçmişimizin izlerini ve emeğini de koruma altına alıyor

Çanakkale’nin Biga ilçesinin Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Işıkeli Nohut Kahvesi’nin coğrafi işaret almasıyla ilgili, "Tarihimizin derinliklerine uzanan bir lezzet, Işıkeli Nohut Kahvesi, artık resmi olarak Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı koruması altında! Bu tescil, sadece bir lezzeti değil, geçmişimizin izlerini ve emeğini de koruma altına alıyor" dedi.

Birinci Dünya Savaşı yıllarında yaşanan kıtlıktan doğan lezzet olan "Nohut Kahvesi", 15.08.2023 tarihli ve 155 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde yayınlanarak tescil edildi. Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Ziraat Odası Başkanlığı’nın kararlı girişimleri sonucunda, yöresel tatların önemine vurgu yaparak bu tescili elde etti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bige Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Tarihimizin derinliklerine uzanan bir lezzet, Işıkeli Nohut Kahvesi, artık resmi olarak Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı koruması altında! Bu tescil, sadece bir lezzeti değil, geçmişimizin izlerini ve emeğini de koruma altına alıyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61