banner43

Bolu’da kaliteli toprak için ekipler harekete geçti

BOLU İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, BOLULU ÇİFTÇİLERİN TARLALARINDAN GETİRDİĞİ TOPRAK NUMUNELERİNİ İNCELEYEREK, TOPRAĞIN NASIL VERİMLİ OLMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE ÜRETİCİLERE BİLGİ VERMEYE DEVAM EDİYOR.

Bolu’da kaliteli toprak için ekipler harekete geçti

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçilerin tarlalarından getirdiği toprak numunelerini inceleyerek, toprağın nasıl verimli olması gerektiği yönünde üreticilere bilgi vermeye devam ediyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan ücretsiz toprak analiziyle tarımsal verimliliğin artırılması hedefleniyor. Laboratuvar ortamında incelenen toprak ve su analizleriyle, üreticilerin toprağı verimli kullanması yönünde bilgilendirmeler yapılıyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, "Hizmet binamızın geçici süreyle taşınması ve taşınılan bina içerisinde laboratuvar kurulmasına uygun alan ve altyapı bulunmaması sebebiyle bir süredir ara verilen toprak ve su analiz faaliyetleri devam edecektir. Bu süreç içerisinde üreticilerimizin mağduriyetine mahal verilmeyerek; numuneler yine İl Özel İdaremizin destekleri ile belirlenen ücret doğrultusunda İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımıza bağlı Ankara Toprak ve Gübre Araştırma Enstitüsüne ulaştırılacak ve gelen analiz sonuçlarına göre konu uzmanı mühendis arkadaşlarımız tarafından analiz ve tavsiye raporları hazırlanarak üreticilerimize sunulacaktır. Bu süreç içerisinde üreticilerimiz herhangi bir ekstra işlem gerçekleştirmeyecek olup; üreticilerimiz her zaman olduğu gibi numunelerini Müdürlüğümüze ulaştıracaktır. Üreticilerimizi analizlerini yaptırarak toprağını ve cebini korumaya davet ediyorum. Üreten Bolu’muzun değerli üreticilerine duyurulur" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61