banner43

LÖSEV’den kanser hastası olan ailelere seminer

LÖSEMİLİ VE KAN HASTASI ÇOCUKLARIN, SAĞLIK VE EĞİTİM BAŞTA OLMAK ÜZERE HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARININ SAĞLANMASINA YARDIMCI OLMAK ÜZERE ULUSAL DÜZEYDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTEN LÖSEV KANSER TEDAVİSİ GÖREN KİŞİLER VE AİLELERİNE YÖNELİK OLARAK BARTIN'DA SEMİNER DÜZENLEDİ.

LÖSEV’den kanser hastası olan ailelere seminer

Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak üzere ulusal düzeyde çalışmalar yürüten LÖSEV kanser tedavisi gören kişiler ve ailelerine yönelik olarak Bartın’da seminer düzenledi.

Bartın Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Psikolog Fatma Arslan konuşmasında; kanser hastalıklarının tedavisinde en önemli faktörün moral olduğunu, bu nedenle ailelerin kanser tedavisi gören hastaların moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmak için gayret göstermelerinin önemine değindi.

Seminerde; hasta ve hasta yakınları tedavi süreçlerinde yaşadıkları sorunları paylaştılar.

Seminer sonunda Psikolog Fatma Arslan; hasta ve hasta yakınlarına nefes egzersizleri tekniklerini uygulamalı olarak göstererek, yoğun stres altında olduklarında ve kendilerini iyi hissetmedikleri durumlarda bu nefes egzersizlerini uygulayarak rahatlayabileceklerini aktardı.

Kanser hastası yakını olup seminere katılım sağlayan vatandaşlar yapılan sunum ve bilgilendirmelerin oldukça faydalı olduğunu ifade ederek LÖSEV yetkilileri ve seminerin gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkürlerini ilettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61