banner43

ASAT, Elmalı merkezdeki su borularını yeniliyor

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANTALYA SU VE ATIKSU İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (ASAT) ELMALI ATATÜRK (HÜKÜMET) CADDESİ’NDE DOĞALGAZ HATTI DÖŞENMESİ İÇİN PARKELER SÖKÜLÜNCE MEVCUT SU HATTINI YENİLEMEYE BAŞLADI.

ASAT, Elmalı merkezdeki su borularını yeniliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Elmalı Atatürk (Hükümet) Caddesi’nde doğalgaz hattı döşenmesi için parkeler sökülünce mevcut su hattını yenilemeye başladı.

ASAT, Elmalı ilçe merkezinde bulunan Atatürk (Hükümet) Caddesi’nde, doğalgaz hattı döşeme çalışmalarını fırsata çevirdi. Elmalı ASAT Şube Müdürü Bilal Bayram 40-45 yıl önce döşenmiş eski boruların sık sık patladığını ve arızalara sebep olduğunu belirtti. Bayram, “Borular eski olduğu için oluşan arızalara müdahale ederken ana caddenin kapanması gerekiyordu. Bu da halkı ve esnafı rahatsız ediyordu. Biz de baştan sonra değiştirme kararı aldık. Doğalgaz hattı için başlatılan çalışmaları fırsata çevirerek çalışma başlattık” dedi.

"Borular değişiyor"

ASAT proje bünyesinde, eski ana boruların yerine modern bir şebeke hattı döşüyor. 2 bin 200 metre uzunluğundaki tek şeritli cadde, doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının ilk ayağında bin 80 metrelik bölümde su borularının değişim yapıldı. Projede, kalan

bin 120 metrelik kısım ve diğer şeritteki çalışmalar ise, eylül ayının ilk haftasından sonra yapılacak olan Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek. Bu sayede, ilçe merkezindeki önemli etkinliklerin aksamadan sürmesi amaçlanıyor. Çalışmada kullanılacak boru ölçüleri 110’luk ve 250’lik arasında değişiklik gösteriyor. Proje çerçevesinde toplamda 4 bin 400 metrelik bir çalışma planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61