Yapay Zeka Kullanarak Müstehcen Görüntüler Oluşturan 2 Lise Öğrencisi Tutuklandı
Kahramanmaraş'ta, bir okulda öğrenim gören 2 lise öğrencisinin, bazı kız öğrencilerin sosyal medya hesaplarından aldıkları fotoğrafları yapay zeka teknolojisi kullanarak müstehcen içeriklere dönüştürdüğü ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri, suçluların kimliklerini tespit ederek gözaltına aldı.
Suça Sürüklenen Çocuklar Olarak Değerlendirilen Şüpheliler Tutuklandı
B.B.Y. (16) ve E.Y. (15) isimli şüpheliler, yapay zekâ ile oluşturdukları müstehcen içerikler sebebiyle suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Şüphelilerin dijital materyalleri incelendiğinde, mağdur öğrencilere ait fotoğrafların dönüştürüldüğü tespit edildi. Şüpheliler, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yetkililer Aileleri ve Öğrencileri Dijital Güvenlik Konusunda Uyardı
Olayın ardından yapılan açıklamada, yapay zekanın bu şekilde kötüye kullanılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği vurgulandı. Yetkililer, aileleri ve öğrencileri dijital güvenlik önlemleri konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.