Erzurum'da bulunan cesedin, Sakarya'da 2006 yılında işlenen Gökhan Atakan cinayetinin firari sanığı Dr. Erdal Bektaş'a ait olduğu belirlendi. Erzurum Adliyesi'nde yapılan karar duruşmasının ardından kaçan Bektaş'ın cesedi, ormanlık alanda çürümüş halde bulundu.
Cesedin Bulunuşu
Eski Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alaattin Karaca, ormanlık alanda koşu yaparken ağaçların arasında bir ceset fark etti. Durumu hemen polise bildiren Karaca'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, çürümüş erkek cesedini buldu. Cesedin kimliğini belirlemek için çalışmalar başlatıldı ve Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Dr. Erdal Bektaş'ın Durumu
Dr. Erdal Bektaş, Erzurum Adliyesi'nde aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ardından ortadan kaybolmuştu. 48 gün sonra cesedinin bulunması, cinayetin çözümüne yeni ipuçları sağlayabilir. Olayın detayları ve Bektaş'ın nasıl öldüğü ise henüz netlik kazanmış değil.