Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
09 Mayıs 2025
weather
14°
Burda Haber Videolar Gündem İstanbul Boğazı’ndaki kirlilik havadan izlendi.

İstanbul Boğazı’ndaki kirlilik havadan izlendi.

İstanbul Boğazı'nda deniz kirliliği Sarıyer'de yüzeye çıktı. İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, müsilaj tehlikesine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İstanbul Boğazı'nda Deniz Kirliliği Sarıyer'de Yüzeye Çıktı

İstanbul Boğazı'nda deniz kirliliği, Sarıyer bölgesinde belirgin bir şekilde ortaya çıktı. İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, müsilaj tehlikesine dikkat çekerek, denizanaları, çöpler ve ölü yosunların bir araya gelerek deniz salyasının oluşumuna katkı sağladığını belirtti. Sarıyer'de görülen tehlikenin önemli bir uyarı olduğunu vurgulayan Çetintaş, eğer gerekli önlemler alınmazsa durumun daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Boğaz'daki Kirlilik Havadan Görüntülendi

Sarıyer'deki deniz kirliliği havadan görüntülendi ve sahil boyunca artan kirliliğin açıkça görüldüğü ortaya çıktı. Deniz yüzeyinde yüzen çöpler ve denizanaları, bölgedeki kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi. İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, deniz salyası olarak bilinen müsilajın oluşumuna dikkat çekerek, çevresel tehlikenin arttığını belirtti.

Sahillerde Yoğun Bir Kirlilik Birikiyor

İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, denizlerdeki kirliliğin sebeplerinden birinin denizanaları, çöpler ve ölü yosunların bir araya gelmesi olduğunu ifade etti. Sahillerde biriken kirliliğin arttığını belirten Çetintaş, denizanalarının beyazlaşıp ölmeye başladığını ve balık popülasyonunda ciddi azalmalar yaşandığını dile getirdi. Balıkların oksijensiz kaldığına dikkat çeken Çetintaş, durumun acil önlem almayı gerektirdiğini belirtti.

Tehlike Daha Büyük Bir Boyuta Gelecek

Zafer Murat Çetintaş, İstanbul'un önemli noktalarından biri olan Sarıyer'de yaşanan kirliliğin endişe verici olduğunu belirterek, acil çözümler bulunması gerektiğini söyledi. Ozon jeneratörlerinin kullanımına vurgu yapan Çetintaş, Marmara Denizi'ni korumanın maliyetinin önemli olmasına rağmen zorunlu olduğunu dile getirdi. Yaz aylarında denize girme riskine dikkat çeken Çetintaş, rüzgarın esmemesi durumunda müsilajın artış gösterebileceğini ifade etti. Dip sularıyla Boğaz sularına yayılan deniz salyasının tehlikesine işaret eden Çetintaş, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *