reklam
reklam

Ege Üniversitesi’ndeki yolsuzluk operasyonunda 41 şüpheli gözaltında

Ege Üniversitesi'nde yapılan yolsuzluk operasyonunda 41 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyonda eski başhekim ve genel sekreter de gözaltına alındı.

İddialara Göre 41 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

İzmir merkezli 6 ilde, Ege Üniversitesi (EÜ) Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve satın alma birimlerindeki ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 47 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin kamu ihaleleri ve doğrudan temin süreçlerinde örgütlü bir şekilde hareket ederek rekabeti engelledikleri belirlendi.

Eski Başhekim ve Genel Sekreter de Gözaltında

Operasyon kapsamında eski Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimi D.B. ve eski Ege Üniversitesi Hastanesi Genel Sekreteri M.A. dahil olmak üzere 47 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabancalar ve dijital materyaller ele geçirildi.

Sayıştay Raporuna Göre 3.1 Milyar TL’lik Zarar Oluştu

Yapılan inceleme sonucunda, kurum yöneticileri ve şirket temsilcilerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen alım işlemleri neticesinde yaklaşık 3 milyar 100 milyon Türk Lirası kamu zararının meydana geldiği belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 41 şüpheli adliyeye sevk edildi ve işlemleri devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız