Mattia Ahmet Minguzzi'nin İsmi Maltepe Kaykay Pisti'nde Yaşatılacak
Genç yaşta hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi'nin ismi, doğum günü olan 23 Nisan'da, sevdiği "Maltepe Kaykay Pisti"ne verildi. Minguzzi'nin ailesi de katıldığı etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, "Bugün Ahmet kardeşimizin doğum günü. İBB meclisinde, kaykay pistinin Ahmet’in adıyla yaşatılmasını hep birlikte kararlaştırdık. Ben öncelikle aileye sabır diliyor, hukuk mücadelelerini destekliyorum" dedi. Minguzzi’nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ise "Yaşasaydı hep birlikte buraya gelecektik. Kendisi arkadaşları ile sık sık buraya gelirdi. Ben ilk defa geldim. Doğum gününde, burada isminin yaşatılacak olması çok anlamlı" ifadelerini kullandı.
23 Nisan'da Anısına Etkinlik Düzenlendi
İstanbul, Kadıköy’de bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ismi, doğum günü olan 23 Nisan’da, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105’inci yıldönümünde "Maltepe Kaykay Pisti"nde yaşatıldı. Etkinliğe Minguzzi'nin ailesi, arkadaşları, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, vatandaşlar, ve Trabzonspor taraftarları da katıldı. Minguzzi'nin arkadaşları, onun anısına kaykay gösterisi gerçekleştirdi.
Annesinden Anlamlı Sözler
Minguzzi’nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi, etkinlikte "Yaşasaydı hep birlikte buraya gelecektik. Kendisi arkadaşları ile sık sık buraya gelirdi. Ben ilk defa geldim. Doğum gününde, burada isminin yaşatılacak olması çok anlamlı. Oğlumu anmak için buraya geldim. O da şu an cennette umarım en güzel yaş gününü kutluyordur meleklerle beraber" dedi.
Belediye Başkanından Aileye Destek
Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, "Hepinizi Maltepe Belediyesi adına sevgiyle selamlıyorum. İBB’nin meclisinde kaykay pistinin Ahmet’in adıyla yaşatılmasını hep birlikte kararlaştırdık. Ben öncelikle aileye sabır diliyorum, hukuk mücadelelerini desteklediğimizi ifade etmek isterim." sözleriyle aileye destek oldu. Köymen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesajını da katılımcılara iletti.
İmamoğlu'nun Mesajı
İBB Ekrem İmamoğlu, cezaevinden gönderdiği mesajda, "Güzel evladımız Mattia Ahmet Minguzzi’nin erken yaşta aramızdan alınması nedeniyle büyük bir üzüntü duyuyorum. Mattia Ahmet’e Allah’tan rahmet; sevenlerine, yakınlarına, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. En kısa sürede ülkemizin bu karanlıktan çıkmasını, gençlerimizin geleceğe umutla baktığı günlere kavuşmamızı diliyorum." ifadelerine yer verdi.
Ailenin Teşekkürü
Minguzzi’nin ailesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen'e, oğullarının isminin kaykay pistine verilmesi ve verdikleri destek için teşekkür etti.