reklam
reklam

Çayırhan’da maden ocağında göçük: 13 işçi yaralandı.

Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi Çayırhan işletmesinde meydana gelen göçükte 2'si ağır olmak üzere 13 işçi yaralandı.

Göçük Maden İşçilerini Yaraladı

Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi (KİAŞ) Çayırhan işletmesi Hırkatepe ocağında meydana gelen göçük sonucunda 13 işçi yaralandı. Olay, Nallıhan ilçesinde bulunan maden ocağında gece vardiyasında yaşandı. Göçük, 03.00 sıralarında meydana geldi ve işçiler acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı.

Olay Anında Yaşananlar

Çayırhan KİAŞ işletmesi Hırkatepe maden ocağında meydana gelen göçük, büyük bir paniğe neden oldu. 13 işçinin yaralandığı bildirilirken, olay yerine hızla ambulanslar sevk edildi. Yaralı işçiler, Beypazarı Devlet Hastanesine kaldırıldı ve durumu ciddi olan 2 işçi Ankara'ya sevk edildi.

İş Güvenliği Önlemleri Yetersiz mi?

Kömür madeni işletmelerinde iş güvenliği konusu uzun süredir tartışma konusu olmuştur. Bu gibi olaylar, iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olabileceği endişelerini arttırmaktadır. Maden ocaklarında çalışan işçilerin güvenliği için daha etkili önlemler alınması gerekliliği bir kez daha gündeme gelmiştir.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız