Ukrayna Ordusu Rostov-on-Don'a İHA Saldırısı Gerçekleştirdi
Ukrayna ordusu, Rusya'nın Rostov-on-Don kentine düzenlediği İHA saldırısı sonucu 2'si ağır 13 kişinin yaralanmasına neden oldu. Rostov-on-Don Vali Vekili Yury Slyusar, saldırıda binaya isabet eden İHA'nın yol açtığı yaraları açıkladı.
Volgograd'daki Petrol Rafinerisine Yangın Çıktı
Ukrayna ordusu aynı saldırıda Rus ordusuna petrol ürünleri tedarik eden Volgograd'daki petrol rafinerisini hedef aldı. Volgograd Valisi Andrey Bocharov, rafineride çıkan yangının itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındığını ve can kaybı yaşanmadığını belirtti.
Ukrayna'nın Saldırıları Rusya'da Endüstriyel Krize Yol Açtı
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, rafinerinin yıllık 15 milyon tondan fazla petrol işlediğini ve bu miktarın Rusya'nın toplam rafineri kapasitesinin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtti. Ukrayna'nın düzenlediği saldırılar nedeniyle bu ay 3 Rus rafinerisi faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.