Pakistan ve Suudi Arabistan Arasında Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması İmzalandı
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında iki ülke arasında Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması imzalandı. Şerif, ziyaret kapsamında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a varışında Suudi Arabistan ordusuna ait savaş uçakları tarafından karşılandı ve daha sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü.
Ortak Açıklamada İki Ülke Arasındaki Anlaşma Vurgulandı
Pakistan ve Suudi Arabistan tarafından yapılan ortak açıklamada, Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması'nın yaklaşık sekiz yıldır devam eden ortaklık ve kardeşlik bağları, İslami dayanışma ve ortak stratejik çıkarlar temelinde imzalandığı belirtildi. Anlaşmanın her iki ülkenin güvenliğini artırmayı, bölgesel ve küresel düzeyde güvenlik ve barışı sağlamayı amaçladığı vurgulandı.
Anlaşma İle İlgili Detaylar
İki ülke arasındaki Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması, savunma işbirliğini geliştirmeyi ve herhangi bir saldırıya karşı ortak caydırıcılığı güçlendirmeyi hedefliyor. Anlaşmaya göre, herhangi bir saldırıdan birinin her iki ülkeye karşı yapılmış kabul edileceği vurgulandı. Bu anlaşma ile Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki askeri ve savunma alanındaki işbirliği güçlenecek.