Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
04 Şubat 2026
weather
0°
Burda Haber Videolar Dünya Japonya'da Şiddetli Kar Yağışında Ölü Sayısı 35'e Yükseldi

Japonya'da Şiddetli Kar Yağışında Ölü Sayısı 35'e Yükseldi

Japonya'da devam eden şiddetli kar yağışı ve soğuklar nedeniyle ölenlerin sayısı 35'e yükseldi. Bazı köylerde kar kalınlığı 4.5 metreye ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Japonya'da Kar Yağışı Nedeniyle Ölenlerin Sayısı 35'e Yükseldi

Japonya'da 20 Ocak'tan bu yana devam eden şiddetli kar yağışı ve soğuklar sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi. Niigata, Akita, Yamagata, Hokkaido ve Aomori eyaletleri en fazla ölümün yaşandığı bölgeler olarak öne çıkarken, ülke genelinde 358 kişi de yaralandı.

Kar Kalınlığı 2 Metreyi Aştı, Bazı Köylerde 4.5 Metreye Ulaştı

Yağıştan en çok etkilenen bölgelerde kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ve hatta Aomori'nin bazı köylerinde rekor seviyeye ulaşarak 4.5 metreye çıktığı belirtildi. Bu durum, kar temizleme çalışmalarını zorlaştırarak hayatı olumsuz etkiledi.

27 Kişi Hayatını Kaybetmişti

20 Ocak'tan itibaren Japonya'nın çeşitli kesimlerini etkisi altına alan şiddetli kar yağışı ve soğuk hava dalgasının yol açtığı olumsuz koşullar neticesinde hayatını kaybeden kişi sayısı 27 olarak açıklanmıştı. Ülkenin birçok bölgesinde ulaşımda aksamalar yaşanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *