banner43

Uşak’ta Yaz Kur’an Kursları sona erdi

UŞAK’TA İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN YAZ KUR’AN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Uşak’ta Yaz Kur’an Kursları sona erdi

Uşak’ta İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi.

Programa Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve il protokolü katıldı.

Mehteran gösterisiyle başlayan programda konuşan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Bütün milletlerin eğitimlerinin başında ’milli’ kelimesi kullanılır. Her milletin kendine özgü tarihten gelen kökenleri özellikleri dini inancı ve kültürü vardır. Bizde milletler tarihinin en eski, en köklü devlet yapısına sahip olarak İslam dünyasının yine aynı şekilde önder devletlerinden birisi olarak, hem yıllar boyu bu millet dinine diyanetine de hizmet etmiş bir millet olarak yine aynı duyarlılığı aynı kardeşliği bugün de gösteriyor ne mutlu bize” dedi.

Vali Ergün’ün ardından konuşma yapan Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır da “Bizim için en kıymetli olan evlatlarımız. Çünkü evlatlarımız bize rabbimin emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bu emaneti en güzel şekilde muhafaza edip geleceğe yetiştirmek bizlerin görevidir. Bugün camilerimizde 13 bine yakın yavrumuzu misafir ettik, camilerimizde okuttuk. Sevgili peygamberimizin şu sözünü asla unutmadık. Peygamber efendimiz buyuruyor ki, ’Evlatlarınız 7 yaşına geldiği zaman onlara namaz kılmayı öğretin. 9 yaşına geldikleri zaman bu konuda gevşeklik gösteriyorlar ise ısrar edin." Yine bir peygamberimiz bir anne babanın görevini sayarken evladına karşı doğduğu zaman güzel bir isim koymak, dinini öğretmek, vakti geldiğinde iyi insanlarla, Salih ve Saliha insanlarla evlendirmek. Değerli anne babalar evlatlarınıza olan bu dini öğretmek görevini hamt olsun din görevlileri olarak biz üstlendik. Caminin o güzel manevi havasını teneffüs ettirdik” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, sure, dua, ilahi ve şiirleri okudular. Kur’an kursunda eğitim gören ve derece yapan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61