banner43

Uşaklı Alevilerden anma etkinliklerine davetli olarak katıldı

UŞAK’TA 20 ALEVİ VATANDAŞ, NEVŞEHİR'DE DÜZENLENEN HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ ANMA ETKİNLİKLERİNE, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININ DAVETLİSİ OLARAK KATILDI.

Uşaklı Alevilerden anma etkinliklerine davetli olarak katıldı

Uşak’ta 20 Alevi vatandaş, Nevşehir’de düzenlenen Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerine, Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak katıldı.

İnsan sevgisi ve barışa dayalı öğretileriyle çağları aşan gür sesiyle Anadolu’nun Türk milleti tarafından yurt edinilmesinde önemli rol oynayan Hacı Bektaş Veli vefatının 752. yıldönümünde Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen etkinliklerle Nevşehir Hacı Bektaş’ta anıldı. Bu yıl “Özümüz Aşktır, Sözümüz Hakk’tır, Yolumuz Birdir” temasıyla düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Yılmaz ve İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birçok davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen etkinliğe Uşak’tan Işık Çakır Sultan Cem evi Dedesi Nazmi Aydedeoğulları ve 20 alevi vatandaş davetli olarak katılım sağladı.

Uşak Işık Çakır Sultan Cemevi Alevi dedesi Nazmi Aydedeoğulları, kendilerini her yıl davet eden Kültür ve Turizm Bakanlığına, Uşak valiliği ve Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Aydedeoğulları; “Kültür ve Turizm Bakanlığı, bizi her yıl Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün yıldönümünde Nevşehir’e davet ediyor. Uşak Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün ve Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Sayın Sabri Ceylan ve müdürlük çalışanları da başta ulaşım olmak üzere her türlü ihtiyacımızı karşılıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61