Sayokanın İlk Resmi Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’na bağlanan Türk savaş sanatı sayokanın ilk toplantısı, büyük bir katılımla gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakan yardımcıları, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Enes Efendioğlu, GOSB Federasyon Başkanı Hasan Öztürk ve Sayokan Dünya Federasyon Başkanı Ahmet Yaşar Tanrıverdi'nin de aralarında bulunduğu birçok önemli isim toplantıda yer aldı.
Sayokan Kurucu Başkanı Nihat Yiğit’in Konuşması
Sayokan Kurucu Başkanı Nihat Yiğit, toplantıda yaptığı konuşmada savaş sanatlarının önemine vurgu yaptı. Yiğit, Japon, Kore, Çin ve Tayvan savaş sanatları ustalarının hayallerini gerçekleştirerek dünya çapında büyük başarılara imza attıklarını belirtti.
Türk Milleti ve Sayokan
Nihat Yiğit, Türk milletinin kadim bir medeniyete sahip olduğunu ve bu mirasın sayokan sporuyla dünya çapında başarılara imza atabileceğine inandığını dile getirdi. Türk savaş sanatı sayokan ile Türk gençlerinin uluslararası alanda önemli başarılara imza atacağına olan inancını vurguladı.
Sayokan Sporcularından Gösteri
Toplantıda, sayokan sporcuları da tanıtım amacıyla etkileyici bir gösteri gerçekleştirdi. Sporcuların sergilediği yetenekler izleyicilerden büyük beğeni topladı.