banner43

Nar çiçeğinin faydaları

nar çiçeğinin faydaları...

Nar çiçeğinin faydaları

      Nar çiçeği çayı ile ilgili bilgiler hakkında yazılar şifalı bitkiler nar çiçeği nedir kürü hangi rahatsızlığa faydalıdır nelere iyi gelir ne işe yarar hastalık tedavi edici iyileştirici özellikleri ve zararları nelerdir.

nar çiçeği yaralardaki ve bağırsaklardaki oluşan iltihapları iyileştirmede birebirdir. Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Çok fazla miktarda C vitamini içerir. Kışın oluşan gribal enfeksiyonların iyileşmesine yardımcıdır. Kanı temizleyici özelliği vardır.

nar çiçeğinin faydaları :

Nar çiçeği kuvvetli bir ishali gidericidir. Ölü hücreleri yenileyicidir. Kandaki şekeri düzenler. Yüksek tansiyonu olanlara iyi gelmektedir. Grip ve öksürükte nefes açıcı olarak kullanılmaktadır. Böbrek iltihabına iyi gelmektedir. Kireçlenmeyi önleyicidir. Narın kabukları vücuttaki solucan ve kurtları yok eder.

nar çiçeği çayının faydaları :


Nar meyvesi gibi nar çiçeği de C vitamini deposudur. Vücut direncini artırır ve grip, soğuk algınlığı için çok yararlıdır. Kanı temizleme özelliği vardır. Öksürük için nefes açıcı ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Kan şekerini düzenler. Kan şekeri düşüklüğüne iyi gelir. Ölü hücreleri yenileme özelliği ile vücuda direnç verir ve güzelliğiniz içinde çok faydalıdır. Yüksek tansiyona iyi gelir. Böbrek hastalıklarına ve böbrek iltihabına yararlıdır. Vücutta oluşan kireçleme için fayda sağlar. Sindirim sistemi ve bağırsak hastalıkları için iyidir. Bağırsaklardaki kurtları ve solucanları düşürmede etkilidir.

nar çiçeği çayı nasıl yapılır :

Nar çiçeğinin kurusu aktarlarda satılmaktadır. kurutulmuş nar çiçeğini Bir bardak soğuk yada sıcak suya bir tutam nar çiçeği kurusu atılıp 3 dakika kadar demlenir içiliyor. Kırmızıya yakın pembe renkli bir çay oluyor. Hem soğuk hemde sıcak içilebilen çayı isterseniz biraz tatlandırabilirsiniz. Hafif ekşimsi ve mis gibi kokan harika bir çay olarak tüketilmeli. Grip, soğuk algınlığı ve öksürük gibi rahatsızlıklara sıcak içildiğinde çok iyi geliyor. gerçekten rahatlatıcı faydalı bir bitki çayı kürü, Ayrıca nar kabuğu çayı da yapılır.


(Burda Haber)

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 17:04

UPMEDYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61