banner43

Kütahya’da Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı hizmete sunuldu

KÜTAHYA'DA RESSAM AHMET YAKUPOĞLU PARKI HİZMETE SUNULDU

Kütahya’da Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı hizmete sunuldu

Kütahya Belediyesinin alt ve üstyapısıyla tamamen yenilediği Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı (Maltepe Parkı), hizmete açıldı.

Halk arasında Maltepe Parkı olarak bilenen Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı, yıllardır bulunduğu atıl vaziyetteki halinden ve çocuklarımızın geleceğinin kararmasına sebep olan her türlü metruk yapıdan arındırılarak Kütahya Belediyesi tarafından alt ve üstyapısıyla beraber tamamen yenilenerek hizmete açıldı.

Açılış törenine Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Işık, “Dünya markası olmuş iki Ahmet’in şehri olarak Kütahya’mızı tanıtmaya çalışıyorum. Birisi Yakupoğlu Ahmet yani Ressam Ahmet Yakupoğlu, diğeri de Hisarlı Ahmet. Bu iki Ahmet’in şehrinde belediye başkanı olmak, Şehrül-Emin sıfatıyla bu şehre hizmet etmek herhalde Rabbim’in yaşayan kullarına nasip edeceği en güzel ünvanlardan birisi olsa gerek. Ressam Ahmet Yakupoğlu, gerçekten bu şehrin bağrından çıkmış ama ülkemizi dünya markası yapacak sanat alanında çok kıymetli eserleri gelecek nesillere bırakmış bir büyüğümüz. Onun adına layık olmak, onun adının verildiği bir parkı ona yakışır şekilde yeniden düzenlemek bizim boynumuzun borcuydu. Bugün, bu hayırlı günde yad etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesileyle, bu günlere gelmemizde, bu güzel hizmetleri şehrimize kazandırmamızda beni yalnız bırakmayan ekip arkadaşlarıma, helal kazanç için gecesini gündüzüne katarak alın teri döken tüm arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu işler tek kişiyle olmuyor, ekip işi başarıyı getiriyor. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin, meclis üyelerimizin, birlikte çalıştığımız derneklerimizin, vakıflarımızın, meslek odalarımızın temsilcileri de şehre eser kazandırmak için elini taşın altına koyduğunda güzel eserleri hep beraber şehrimize kazandırıyoruz” dedi.

"Bu parka sahip çıkacağız"

Parkın geçmişinde emek verenlere de teşekkür eden Başkan Işık, “Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı ilk olarak 1980’li yıllarda yeşil alan olarak kullanılmaya başlanmış ve ilk kez yapılaşma ve peyzaj düzenlemeleri 1994 yılında dönemin belediye başkanı tarafından yerine getirilmiş. Daha sonra bazı düzenleme çalışmaları olmuş ama ne acı ki hiç kullanılmadan yıkmak zorunda kaldığımız ucube yapılarla bu park yeşil alan ve sayfiye yeri olmaktan çıkmış, adeta uyuşturucu yuvası ve mahalle gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini karartacak kadar tehlikeli bir alana dönüşmüş. Bu durum bizi yaraladı ve onun için derhal burayı herkesin kullanabileceği, çevresinde duvarların olmadığı, çevresindeki 5-6 mahallemizin sakinlerinin buranın bekçisi olacağı bir yapıya kavuşturmamız gerektiğini düşündük ve hayata geçirdik. Belediyemizin iştiraki Belde A.Ş. piyasadaki tüm dalgalanmalara rağmen bu parkı bu hale getirdi. Belediyemizin şirketi ve belediyemizin gücüyle buraya çok ciddi bir emek sarf ettik. Bu emeğin korunması yapılması kadar önem arz ediyor. Bundan sonra inşallah tüm hemşehrilerimiz, özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız buranın gönüllü bekçisi olacaklar ama biz resmi bekçi ve zabıtamızla burayı korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hedef 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alan

Park hakkında bilgiler veren Başkan Işık, “Parkımız yaklaşık 32 dönümden oluşuyor. Toplam yeşil alan 19 dönüm, mimari yapı alanı 425 metrekare, ayrıca vatandaşlarımızın kullanımına sunulan restoran, büfe, tuvaletler, muhtarlık, ve spor sahaları da içinde bulunuyor. Yeşil alan çalışmalarında toplam bin 80 adet ağaç, 2 bin 245 adet çalı doğayla buluşturuldu ve doğal bitki örtüsü korundu. Sulama sistemi montajı dahil olup oyun grubu montajları da yapılarak çocuklarımızın eğleneceği bir alan oluşturulmuştur. 2019 yılı 31 Mart seçimlerinden sonra kayıtlı 285 adet parkımızın toplam alanı 1 milyon 675 bin metrekareydi. Buna ilave 75 bin metrekare büyüklüğünde 7 park daha kazandırarak 1 milyon 750 bin metrekareye ulaşan kayıtlı park alanına kavuştuk. Halen devam eden ve inşallah yıl sonu itibariyle Kütahya’mızın sunulacak olan diğer alanlarımızdan da bahsetmek istiyorum. 105 bin metrekare Millet Bahçesi bitti, inşallah bir hafta on gün içerisinde açılışını yapacağız. 105 bin metrekarelik Yoncalı Mesire Alanı, daha önce İl Özel İdaremizin uhdesindeydi.Valimizin de uğraşlarıyla tahsis İl Özel İdaresi’nden kaldırıldı, belediyemizin uhdesine verildi. Verilir verilmez hemen projelendirilmesi ve bölgemize yakışacak bir mesire alanına dönüştürme sürecini başlattık. Şu anda imalatı devam ediyor. Birkaç ay içerisinde onu da kazandıracağız. İlk etap toplam 255 bin metrekare Yedigöller Alanı, Allah nasip ederse 30 Ağustos’ta tüm Kütahyalı hemşehrilerimizin davet edilerek bir konserle hizmete sunulacak. Yaklaşık 500 dekardan oluşan Kanal Kütahya projemizin ilk etabı da bu yıl sonu itibariyle şehrimizin hizmetine sunulacak. Yine yaklaşık 50 dekarlık Bayraktepe Projesi ve diğer projelerimizle beraber ilave 1 milyon metrekarenin üzerindeki yeşil alanı, park alanını bu şehre kazandırmış olacağız. Cumhuriyet tarihi boyunca 1 milyon 750 bin metrekare, dört yılda ilave 1 milyon metrekare yeşil alanı bu şehre kazandırmanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu sizlerle paylaşmak isterim. Hedefimiz ikiye katlamak. 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alanı olan bir Kütahya’yı hedefliyoruz. Allah nasip ederse 2 milyon 750 bin metrekareyi yakalamış olacağız. Geriye kalan 750 bin metrekareyi de Allah nasip ederse orta vadede bu şehre kazandıracağız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61