banner43

AK Partili Ünsal: "15 Temmuz asırlar boyu unutulmayacak bir destandır"

AK PARTİ KIRŞEHİR İL BAŞKANI SEHER ÜNSAL

AK Partili Ünsal: "15 Temmuz asırlar boyu unutulmayacak bir destandır"

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk Milletinin Fethullahçı Terör Örgütüne karşı yazdığı destanın asırlar boyunca unutulmayacağını söyledi.

Ünsal; "Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu dilden dile bir destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz’da yüreğindeki imandan aldığı güçle akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak bir destan yazmıştır" dedi. 15 Temmuz’un demokrasi mücadelesinin adı olduğunu aktaran Ünsal açıklamasında; "Millî iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır 15 Temmuz. Asker elbisesi giymiş teröristlerin uçaklar, helikopterler, tanklar, silahlarla devlete ve millete yapılan haince saldırıya karşı devletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna tankların önüne yatan, kendilerine uzatılan silahlara karşı canını hiç düşünmeden siper eden kahraman Türk Milleti’nin destanıdır. 15 Temmuz; ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları ve iş birlikçilerine karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir" diye konuştu. Milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara indiğini anlatan Ünsal açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Vatanı ve milleti için her ne pahasına olursa olsun koruyacağını, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazmaya hazır olduğunu Türk Milleti göstermiştir. 15 Temmuz, Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı safta verdiğimiz istiklal mücadelesidir. 15 Temmuz’da milletimiz, iradesine ve ülkesine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevap bizim için nesilden nesle aktarılması gereken kutlu bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak ise hepimizin boynunun borcudur. Fedakârlıklarıyla o karanlık geceyi milletimiz ve demokrasimiz için kardan aydınlık bir sabaha kavuşturan yiğitlerin hakkını asla ödeyemeyiz. O gece çıplak elleriyle tankları durduran, ölüm kusan silahlara meydan okuyan cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz. O gece yurdu yaşatmak için can veren, ama canından aziz bildiği vatanından vazgeçmeyen kahramanların haklarını ödeyemeyiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61