banner43

Kars’ta kulaçlar Ani’nin fethi için atıldı

KARS’TA KULALAR ANİ’NİN FETHİ İÇİN ATILDI(KARS-İHA)

Kars’ta kulaçlar Ani’nin fethi için atıldı

Kars’ta Sultan Alparslan’ın 16 Ağustos 1064’te Ani’yi fethinin 959. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ani Ören Yeri’nin fethinin 959. yıl dönümünü dolayısıyla Kars Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Kars Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda bir araya gelen ortaöğretim öğrencileri arasında yüzme yarışması düzenlendi. Kız ve erkekler kategorisinde düzenlenen yarışmalarda öğrenciler Ani’nin fethi için kulaç attı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ani Ören Yeri’nin fethini kutladıklarını belirtti.

Çetin, Ani’nin fethinin 959. yıldönümü için çeşitli etkinlikler düzenledik. Etkinliklerimiz dün dağ tırmanışı ile başladı. Bisiklet turu, yüzme, okçuluk, satranç gibi yarışmalarımız da devam ediyor. 16 Ağustos Çarşamba günü Ani Ören Yeri’nde düzenlenecek olan ödül töreniyle etkinliklerimiz sona erecek” dedi.

Öte yandan öğrencilerin Ani’nin fethi için düzenlenen yüzme yarışmasında öğrencilerin kıyasıya mücadelesi renkli görüntüler ortaya çıkardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61