banner43

Rektör Alma, İran’da ‘3. Bölgesel İslam Birliği Konferansı’na Katıldı

REKTÖR ALMA, İRAN’DA ‘3. BÖLGESEL İSLAM BİRLİĞİ KONFERANSI’NA KATILDI

Rektör Alma, İran’da ‘3. Bölgesel İslam Birliği Konferansı’na Katıldı

İran’da Rusya, Türkiye, Suriye, Gürcistan ve Irak gibi ülkelerden 100’den fazla bilim insanı, din adamı, yönetici, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla ‘3. Bölgesel İslam Birliği Konferansı’ düzenlendi.

Urumiye Vahdet Salonu’nda gerçekleşen programa Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler, ANLAŞ-MER Müdürü Doç. Dr. Sait Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emel Sünter Katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma konferansta yaptığı konuşmada; birlik anlayışıyla ortaklıklar üzerinden hareket edildiği takdirde İslam dünyasının çok daha güçlü olacağına vurgu yaptı.İran’da düzenlenen 3. Bölgesel İslam Birliği Konferansı’nın çok anlamlı bir organizasyon olduğuna işaret eden Rektör Alma, bu tür organizasyonların çok daha sık ve farklı bileşenlerle yapılması gerektiğini hatırlattı. Genel olarak İslam dünyasındaki birlik anlayışının ele alındığı program, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Programda Rektör Alma ve beraberindeki heyet, Urumiye Valisi Muhammed Sadık Mutemidyan ile de görüşme gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61