Van'dan İran'a Yardım Tırları Yola Çıktı
Türkiye'nin İran'daki insani krize destek olmak amacıyla başlattığı yardım seferberliği kapsamında, Van'dan 6 tır tıbbi malzeme daha yola çıktı. Bu son sevkiyatla birlikte toplam yardım tırı sayısı 9'a yükseldi.
Yardımlar Sağlık Bakanlığı Koordinesinde Devam Ediyor
Sağlık Bakanlığı'nın koordinesinde, İran'daki tıbbi ihtiyaçları karşılamak amacıyla başlatılan yardım sevkiyatları devam ediyor. Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından lojistik desteğiyle hazırlanan 6 tır, içerisinde ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri bulundurarak yola çıktı.
Müdür Tosun'dan Açıklamalar
Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, "Sınır ötesindeki kardeşlerimize yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz." dedi. Tosun, gönderilen malzemelerin içeriğinde ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin bulunduğunu vurgulayarak, "Bu 6 tırla beraber ülkemizden toplam 9 tır, İranlı meslektaşlarımıza, vatandaşlarına hizmet etmek için ulaştırılmış olacak." şeklinde konuştu.
Yardım Tırları Yola Çıktı
Gerekli kontrollerin ve yükleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından 6 tır, bugün Van'dan uğurlandı. Daha önce gönderilen 3 tır ile birlikte toplam 9 yardım tırı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden geçerek İran'daki ihtiyaç sahibi bölgelere ulaştırılacak.