RTÜK Üyeleri Belirlendi
TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri belirlendi. Seçimde AK Parti, CHP ve İYİ Parti üyelikleri için adaylar yarıştı.
Adaylar ve Oylar
AK Parti adayları Hasan Davulcu ve Erhan Güven, CHP adayları Tuncay Keser ve Ahmet Kılınç, İYİ Parti adayları Ahmet Can Buğday ve Emin Erdoğan olarak belirlendi. Toplam 416 milletvekili oy kullandı ve oylar şu şekilde dağıldı:
RTÜK Üyeleri
Seçim sonucunda Hasan Davulcu 387 oy alırken, Erhan Güven 124 oyda kaldı. Tuncay Keser 339 oy alırken, Ahmet Kılınç 51 oyda kaldı. Ahmet Can Buğday ise 307 oy alırken, Emin Erdoğan 56 oyda kaldı. Bir oy boş ve geçersiz 7 oy kullanıldı.
Sonuç
Yapılan oylama sonucunda Hasan Davulcu, Tuncay Keser ve Ahmet Can Buğday RTÜK üyeliğine seçildi. Bu karar, TBMM Genel Kurulu'nda alınan önemli bir karar olarak kayıtlara geçti.