banner43

Necmettin Erbakan'a büyük saygısızlık

Vefatının 7’inci yılında anılan Milli Görüş’ün Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma etkinlikleri kapsamında Ankara'da büyük tepki toplayan bir gelişme yaşandı.

Necmettin Erbakan'a büyük saygısızlık

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hiçbir gerekçe göstermeden Erbakan Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ankara’nın ana arterlerine asılan program afişleri, pankartları ve brandaları kaldırdı. Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt olaya anında müdahale ederek indirme işlemini durdurdu.

     'Neye tahammül edemiyorsunuz!'

Konu ile ilgili detayları paylaşan  Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Avukat Fatih Beyazıt  “Haberi aldıktan sonra hemen Konya yoluna gittik. Biz ‘niçin bunları indiriyorsunuz, neye tahammül edemiyorsunuz’ diye sorduk. Zabıta personeli de‘Amirlerimize sorun’ dediler. Araçta olan bir amir ‘Sizin izniniz var mı’ diye sordu. Biz de ‘iznimiz var, bu izin alınmıştır. Kaç gündür de bu bayraklar asılıdır. Bu bayrakların asılışının da ikinci günüdür’ dedik. Ellerinde kaldırılmalarına dair ‘talimatı gösterin’ diye sorduk. Onlar da bir şey gösteremediler. Daha sonda da Zabıta Daire Başkanıyla da görüştük. O da iznimizin olduğunu teyit etti. ‘Hangi gerekçeyle indiriyorsunuz’ diye ona da sorduk. O ise herhangi bir gerekçe sunamayarak, programdan sonra bayrakların indirilmediğini söyledi. Biz ise, programın daha bu akşam yapılacağını ifade ettik.” dedi.

  Sosyal medya karıştı!

Yaşanan olayların ardından konu sosyal medyada hızla yayıldı. Farklı görüştün pek çok kesim tek bir ortak noktada buluşarak olayın büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti.

  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı üzüntülerini iletti

Olayın sosyal medyada duyulması ve tepkilerin büyümesinden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Avukat Fatih Beyazıt’ı arayarak üzüntülerini iletti.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, görüşmeyi şöyle anlattı: "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bizzat kendileri aradı. Konudan haberinin yeni olduğunu söyledi. Bunu bazı kendini bilmezlerin yaptığını ve en kısa sürede konuyla ilgilenip, süreci takip edeceğini ifade etti. Bu konuda en az bizim kadar üzgün olduğunu da bizlere aktardı.”

 Gözler Zabıta Daire Başkanlığı'na çevrildi


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın açıklamalarından sonra kulislerde en  çok merak edilen konu ise Zabıta Daire Başkanı'na herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı oldu.  Büyükşehir Belediye Başkanı  Tuna'ya yakın kaynaklardan gelen haberler Zabıta Daire Başkanı'nın görevden alınıcağı yönünde.

(Burda Haber)

UPMEDYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61