Zekeriyya A. Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Talep Ediliyor
İstanbul Bağcılar'da evine girdiği 12 yaşındaki Meryem Samou'yu taşla vurarak öldüren Zekeriyya A. hakkındaki soruşturma sona erdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın ağırlaştırılmış müebbet ile 21 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Sanık, 25 Eylül'de mahkemeye çıkarılacak.
Meryem Samou'nun Vücudunda Çok Sayıda Yara Tespit Edildi
Meryem Samou'nun vücudunda 3 adet kesici, delici alet yarası ve 17 adet kesik yara tespit edildi. İddianameye göre, olay sırasında evde bulunan kardeşi Ahmed Samou da yaralandı. Ahmed'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre, yaralar hayati tehlike oluşturmamaktadır.
Zekeriyya A.'nın İfadesi Şok Etkisi Yarattı
Sanık Zekeriyya A.'nın ifadesinde, olay anını detaylarıyla anlattığı belirtildi. A., Meryem Samou'nun evde çok para olduğunu söylemesi üzerine sinirlendiğini ve olayları gerçekleştirdiğini itiraf etti. Ayrıca, güvenlik kamerası görüntülerinde sanığın hareketlerine dair detaylar da yer aldı.
Ahmed Samou'ya Yönelik 21 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor
Zekeriyya A. hakkındaki iddianamede, Ahmed Samou'ya yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Adaletin yerini bulması için mahkeme sürecinin titizlikle yürütülmesi bekleniyor.