Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
03 Temmuz 2025
weather
15°
Burda Haber Gündem Leman Dergisi’ne soruşturma kapsamında Mali soruşturma da başlatıldı.

Leman Dergisi’ne soruşturma kapsamında Mali soruşturma da başlatıldı.

İstanbul'da Leman Dergisi'nin Hz. Muhammed ve Hz. Musa karikatürleriyle ilgili başlatılan soruşturmada mali destek alıp almadığı da araştırılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Leman Dergisi'nde Yayımlanan Karikatürle İlgili Mali Soruşturma Başlatıldı

Leman Dergisi'nde Hz. Muhammed ve Hz. Musa'nın karikatürize edilmiş görsellerinin yer aldığı karikatürün yayımlanmasıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında, şüphelilerin mali destek alıp almadıklarını belirlemek amacıyla Mali soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İncelemesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Leman Dergisi'nin 26 Haziran tarihinde Hz. Muhammed ve Hz. Musa'nın karikatürlerinin yer aldığı yayınının ardından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan başlatılan soruşturmayı sürdürüyor.

Gözaltı Kararları ve İlgili Kişiler

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen isimler arasında müessese müdürü Ali Yavuz, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, grafiker Cebrail Okçu, eser sahibi Doğan Pehlivan, imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Mehmet Tuncay Akgün, yazı işleri müdürü Zafer Aknar ile yayımcı şirket tüzel kişisi ve yetkilisi Mehmet Çağçağ bulunuyor. Ayrıca, bu şirketle ilişkilendirilen 'Leman Kültür' isimli şirketin yetkilisi Kemal Şentürk de soruşturma kapsamında yer alıyor.

Mali Destek Soruşturması

Yurt içinden, yurt dışından ya da yabancı kuruluşlardan mali destek alınıp alınmadığının belirlenmesi amacıyla adı geçen şirketler ve kişiler hakkında Mali soruşturma da başlatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *