Kocaeli'de DEAŞ ve El Kaide Terör Örgütlerine Yönelik Operasyon
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 29 Aralık 2025 tarihinde DEAŞ ve El-Kaide terör örgütlerine yönelik önemli bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi ve 37 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan operasyonda dijital materyaller ve silahlar ele geçirildi.
30 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Operasyon sonucunda gözaltına alınan 37 şüpheliden 30'u, bugün adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan bu şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra adli makamların değerlendirmesine sunulacak. Diğer 7 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam etmekte.
Operasyona Dair Detaylar
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon, terör örgütlerine yönelik ciddi bir darbe niteliği taşıyor. Şüphelilerin üzerlerinde ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesiyle örgütlerin faaliyetleri ve bağlantılarıyla ilgili daha fazla bilgiye ulaşılması bekleniyor.