Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
30 Temmuz 2025
weather
28°
Burda Haber Gündem Kayseri’de 8 Temmuz-31 Ekim arasında ormanlara girişler yasaklandı.

Kayseri’de 8 Temmuz-31 Ekim arasında ormanlara girişler yasaklandı.

Kayseri'de Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu tarafından orman alanlarına giriş ve çıkışlar 18 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında yasaklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kayseri Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonundan Yeni Kararlar

Kayseri Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu'nun aldığı karara göre, 18 Temmuz-31 Ekim tarihleri arasında ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Yasaklı Alanlar Dışında Belirli Noktalara İzin Verildi

Komisyonun aldığı kararla, Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Mahallesi Milli Parklar kamp ve piknik alanı ile Göksu, Yeşilköy ve Derebağ şelalelerine ziyaretlere izin verildi. Ancak izin verilen alanlarda belirli saatler arasında ateş yakılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca ruhsatlı işletmeler dışındaki sahipli arazilerde mangal veya semaver amaçlı ateş yakılması da yasaklandı.

Diğer Faaliyetler de Kısıtlandı

Komisyonun aldığı kararlar kapsamında, belirtilen alanlar dışında piknik yapmak, kamp kurmak, araç girişleri gibi tüm sportif faaliyetler de yasaklandı. Bu kararların orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol altına alınması için alındığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *