İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Ablukayı Kırmak İçin Konvoy Yola Çıktı
İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı insanlık dışı ablukayı protesto etmek ve sembolik bir eylem gerçekleştirmek amacıyla Tunus'tan yola çıkan bir konvoyun yola çıktı. Filistinlilerin yaşam mücadelesine devam ettiği bölgelerde, uluslararası toplumun tepkileri artmaya devam ediyor.
Konvoyun Amacı ve Hedefi
Çoğunluğunu Tunusluların oluşturduğu 9 otobüsten oluşan konvoyun amacı, sadece yardım götürmek değil, aynı zamanda Gazze Şeridi'ndeki ablukayı sembolik bir şekilde kırmak. Konvoyun organizatörleri, bu eylemin Gazze'ye destek olmanın ötesinde, İsrail'in uyguladığı ablukaya dikkat çekmeyi hedefliyor.
Konvoyun Rotası ve Beklentiler
Filistin İçin Ortak Eylem Tunus Koordinasyonu grubunun Sözcüsü Jawaher Channa, konvoyun hafta sonuna kadar Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine ulaşmasını beklediklerini belirtti. Ancak Mısır henüz konvoya geçiş izni vermediği için planlar biraz aksayabilir. Konvoyun Libya ve Mısır üzerinden geçerek ilerleyeceği öngörülüyor.
Konvoyun Durumu ve Katılımcı Sayısı
Channa, konvoydaki kişi sayısının bin kişiye ulaştığını ve yolda daha fazla kişinin katılmasının beklendiğini dile getirdi. Libya'daki iç savaşın konvoy için bir engel teşkil etmeyeceğini söyleyen Channa, Mısır'dan alınacak izinlerin konvoyun ilerleyişi için kritik olduğunu vurguladı.