Gıda ve Yem Denetimlerinde Ceza Yağdı
Eskişehir Valiliği, son 1 ay içerisinde gerçekleştirilen gıda ve yem denetimlerinin detaylarını paylaştı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan denetimlerde toplam 2 milyon 210 bin 680 TL ceza kesildi ve 9 imha ile 4 toplatma kararı alındı.
Denetimler Detaylı Bir Şekilde Yapıldı
Eskişehir Valiliği’nin açıklamasına göre, 30 Ekim - 3 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler kapsamında bin 296 risk esaslı gıda ve yem işletmesi denetlendi. Ayrıca 52 numune alınırken, 200 ithalat ve 911 ihracat işlemi gerçekleştirildi.
Toplamda 22 İdari Yaptırım Uygulandı
Denetimler sonucunda toplam 22 idari yaptırımın uygulandığı belirtildi. Bu kapsamda 2 milyon 210 bin 680 TL ceza kesilirken, 9 işletme için imha kararı alındı ve 4 işletmenin ürünleri toplatıldı.