Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
28 Nisan 2026
weather
11°
Burda Haber Gündem Endemik Manisa lalesi ömrü 10 gün, koparmanın cezası araba parası

Endemik Manisa lalesi ömrü 10 gün, koparmanın cezası araba parası

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda yalnızca 10 gün yaşayabilen endemik Manisa lalesi çiçek açtı. Laleyi koparmanın cezası bu yıl 699 bin 245 TL oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda Endemik Manisa Lalesi Görücüye Çıktı

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda yalnızca bir kez açan ve sadece 10 gün yaşayabilen endemik Manisa lalesi, doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi. Doğanın nadide güzelliklerinden biri olan lale, her yıl sınırlı bir dönem için ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Doğaseverlerin Akınına Uğrayan Manisa Lalesi

Manisa lalesi, Spil Dağı Milli Parkı'nda 1517 metre yükseklikte ve sadece bahar aylarında kendini gösteriyor. Genellikle 28 Nisan ile 3 Mayıs arasında çiçek açan ve kısa bir süre yaşayabilen bu endemik tür, her yıl doğaseverleri kendine çekmeyi başarıyor. Ziyaretçiler, eşsiz doğa manzarası eşliğinde laleleri görmek ve fotoğraflamak için parkı ziyaret ediyor.

Ziyaretçilerin Dikkat Çeken Yorumları

Manisa lalesini görmek için Spil Dağı'na gelen ziyaretçilerden biri olan Erdal Arslan, lalelerin nadirliğine vurgu yaparak koparmanın yüksek cezasına dikkat çekti. Arslan, doğanın bu değerli hediyesini korumanın önemine vurgu yaparak ziyaretçileri uyardı. Laleleri fotoğraflamak isteyen diğer bir ziyaretçi olan Özcan Soydam da doğadan koparmamanın ve doğanın bütünlüğünü bozmamanın önemine değindi.

Yüksek Para Cezası Uyarısı

Manisa lalesinin koruma altında olduğunu vurgulayan yetkililer, bu endemik türün doğadan koparılmasının biyolojik çeşitliliğe zarar verdiğini belirtti. Bu nedenle lalelerin koparılmasına yönelik cezalar her yıl artarak devam ediyor. 2026 yılı itibarıyla Manisa lalesini koparmanın cezası 699 bin 245 TL'ye yükseldi.

Manisa Lalesi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *