Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yılbaşı alışveriş sezonunda artan tüketim hareketliliği sebebiyle gıda denetimlerini yoğunlaştırdı. Yapılan denetimler sonucunda 2025 yılı içinde 8 bin gıda denetimi gerçekleştirilirken 81 işletmeye yaklaşık 5 milyon TL idari para cezası kesildi.
Denetimlerin Detayları
Yılın son günleri ve yılbaşı dönemi boyunca denetimlerini artıran ekipler, marketlerden pastanelere, kasaplardan otellere kadar geniş bir yelpazede inceleme gerçekleştirdi. Hijyen kuralları, son kullanma tarihleri, muhafaza koşulları ve etiket bilgileri titizlikle kontrol edildi ve herhangi bir ihlal durumunda gerekli yaptırımlar uygulandı. Denetimlerin amacı, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini temin etmektir.
İl Müdürü Köse'den Açıklama
Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, halk sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu belirterek denetimlerin devamlılığına dikkat çekti. Köse, 2025 boyunca kararlılıkla sürdürülen denetimlerin yılın son gününde de aynı azimle devam ettiğini ifade etti. Restoranlardan marketlere kadar geniş bir alanda yapılan denetimlerde tüm ekiplerin sahada aktif olduğunu vurguladı.
Yüksek Tutarlı Cezalar Verildi
Edirne'de gerçekleştirilen 8 bin denetimde 81 işletmeye yaklaşık 5 milyon TL idari para cezası kesildi. Bu denetimler aracılığıyla halk sağlığının korunması amaçlanmaktadır. Köse, vatandaşların gıda ile ilgili şikayetlerini iletmeleri için ALO 174 hattının 7/24 hizmet verdiğini de belirtti.
Vatandaşlar Memnun
Denetimler sonrasında işletmelerde yapılan kontroller, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanıyor. Bir kuru yemiş alıcısı, sağlığın en önemli unsur olduğunu ve denetimlerin faydalı olduğunu dile getirdi. Bu tip denetimlerin devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.